Kurser - hvad er det og hvorfor?

Kurser - hvad er det og hvorfor?

Kurser er et nøgleord for os, da kurser og læring er en grudsten i udviklingen af unge mennesker, såvel som ledere. 

 
Til tropsspejderen

Når du hører ordet "Kursus", kunne du måske komme til at tænke på mennesker i pænt tøj, der sidder med en kop kaffe og lytter på en der står og taler. 

Men når vi siger "Kursus", så kunne vi finde på at forestille os 45 spejdere, stående på red og række, med skeer i hånden, klar til at angribe den lækreste isdessert, serveret i lange rækker. 
Eller spejdere på en træningslejr, hvor hver er udstyret med en pistol der skyder med laser! 2 hold mod hinanden, i en turnering mellem telte og væltede borde ude i en skov. 

Kursus hos os er at møde nye mennesker på et helt andet grundlag end man er vandt til - og komme hjem med den vildeste fylder i rygsækken, i form af nye kammerater, nye oplevelser og ikke mindst helt nye måder at kende sig selv på. 

For vi vil gerne, at DU kommer ud og får en ordentlig en på opleveren! Og samtidig give dig nogle redskaber, som du også kan bruge i fremtiden - for vi vil rigtig gerne give dig erfaring inden for ledelse, ved at sætte dig i nogle vanvittige situationer sammen med de sødeste nye mennesker, som kommer til at blive venner for livet. 

I DDS bliver der lavet mange kurser. For dig mellem 12 og 16 år har vi fokus på, at vi skal have rykket på din selvopfattelse, så du kan komme hjem med en kanon oplevelse og et arsenal af vilde spejder-tricks, du kan bruge på dine medspejdere. PLan kurserne er et misk-mask af teori og praksis inden for ledelse, blandet op med en god gang spejderliv og alt for fede aktiviteter overalt i Danmark. Målet er, at du som person har udviklet dig i løbet af ugen, så du kender dig selv lidt bedre end før du tog af sted.

Hvert år i uge 42 tilbydes der et hav af forskellige PLan-kurser, som har til formål at uddanne patruljeledere og patruljeassistenter til at være den bedste udgave af dem selv - og det er noget der giver oplevelser for livet. Vi tilbyder at sende dem der kan og vil af sted på kursus kvit og frit, for at i skal få den fedeste oplevelse, udelukkende for jeres egen skyld. Og tro os når vi siger, at det vil være en oplevelse for livet.

I kan også læse mere på DDS' egen hjemmeside, lige her 


Til den, der vil vide lidt mere

Som spejdere i Det Danske Spejderkorps er vi så priviligerede at have nogle af de bedste ungdomsuddannelser i især ledelse. Vi tror på principper som Ung leder Ung og Learning by Doing, og beskæftiger os især med anerkendende ungdomsledelse igennem vores ugentlige spejderarbejde.

Som tropsspejder er det især, at man oplever et fokus på ens udvikling og aktiviteter. Tropsspejderne, må vi indrømme, er dem, som vores korps fokuserer aller mest på når vi snakker tilbud i form af uddannelse. Især lægges der vægt på korpsets ungdomslederuddannelser, som er kompetencegivende i at arbejde med forløbstanken og ledelse af andre unge på ens egen alder, men som også har sjov som en kæmpe målsætning.

Kurset PLan som afholdes hvert år i uge 42, henvender sig til de unge mellem 12 og 16 år, og tilbyder netop lederuddannelse i fantastiske rammer. Man kommer af sted på en uge lang tur, hvor man møder andre spejdere på ens egen alder fra nær og fjern, og får nogle af de bedste oplevelser med hjem i bagagen. Om man så er kommet for at lære noget eller for at have det sjovt, kan vi næsten med sikkerhed sige, at man ikke bliver skuffet. En uge brugt på PLan er en uge godt brugt i en ellers kedelig efterårsferie. 

Kurset koster normalt omkring 1500 kroner, men vi er så priviligerede at modtage støtte fra Brøndby Kommune, så vi kan sende jeres unger af sted på kursus fuldstændig gratis! Helt simpelt vil vi gerne give den bedste oplevelse til så mange som muligt, derfor håber vi inderligt på jer forældres opbakning til jeres børn, og håber i opfordrer dem til at tage af sted på PLan i uge 42.